Het Stadsfestival van de BIG BANG

Het Stadsfestival van de BIG BANG in Leuven vindt plaats van vrijdag 15.10.2021 tot zondag 30.10.2022

Wist je dat de bigbangtheorie in Leuven geschreven is? Professor Georges Lemaître lanceerde deze revolutionaire theorie over de oerknal in 1931 aan de Leuvense universiteit. En hij deed de wetenschap op haar grondvesten daveren! Het is dan ook niet toevallig dat Leuven de big bang als thema van zijn wervelende stadsfestival kiest.

KNAL! laat je zien, horen en voelen hoe de big bang tot op de dag van vandaag kunst en wetenschap inspireert. Geniet van expo’s, muziek, evenementen en van alles wat jouw leven KNAL! maakt.

Een stadsfestival over het ontstaan van de kosmos? Dat móet natuurlijk beginnen met een KNAL!, net als de big bang. Tijdens het openingsweekend wandel je met de nieuwsgierigheid van een ruimtereiziger door de prachtige site Abdij van Park en geniet je van videomapping, lichtinstallaties en soundscapes. Net zoals in de ruimte voel je je klein en groot tegelijk, steeds deel van een nóg groter geheel. Laat je verrassen door onze drumband met de Grootste Knal, prachtige polyfonie en kijk mee naar de sterren tijdens een heuse Star Party.

Openingsuren:

VR 15.10 van 17:00 tot 24:00
ZA 16.10 van 13:30 tot 24:00
ZO 17.10 van 15:00 tot 24:00

Het lichtparcours begint steeds bij totale verduistering rond 19:30. Toegang voor het startweekend is helemaal gratis!

Speciaal voor het Knalfestival in Leuven heeft Braxatorium Parcensis een KNAL! BIER gebrouwen.

Dit nieuw biertje heeft een rode gloed zoals de oerknal zelf. Een heel fris maar verrassend biertje vol smaak door de unieke grondstoffen en de gebruikte hopsoorten. Zo werden rode druiven gebruikt om de prachtige kleur te krijgen. Met 7 vol% alcohol is dit een zeer aangenaam triple biertje om samen met familie en vrienden te degusteren en te gaan knallen!
Het biertje is in beperkte oplage beschikbaar en oa. te proeven tijdens het openingsweekend op 15,16 en 17 oktober in de knal! Bar op de abdij van park en via de gebruikelijke verkoopskanalen. Meer Info via www.knalfestival.be en www.braxatoriumparcensis.be.