Nieuwsbrief 10/2019

Even een update waar we staan met onze planning…

We hebben Libertus 1 terug gebrouwen en die is ondertussen hergist op fles. Klaar dus! De mensen die gereserveerd hebben zullen vanaf maandag een mail krijgen met de betaal- en afhaalinstructies. Na ontvangst van uw betaling kunnen de bestellingen dan later in de week worden afgehaald in de brasserie Abdijmolen op de Abdij zelf. Nieuwe bestellingen kunnen ook al gedaan worden op de website!

Ondertussen hebben we ook een deel van deze Libertus 1 op onze Jack Daniels eiken vaten laten rijpen en dat gaat zeer goed. We geven dit nog een volledige maand November. Wel is de voorraad zeer beperkt, nieuws van beschikbaarheid ook hier te volgen… We kunnen immers nog geen garanties geven op het finale resultaat en geven pas meer nieuws en mogelijkheid om te reserveren vanaf we zeker zijn van wat we beschikbaar hebben en kunnen aanbieden. Indien interesse kan je ons altijd een berichtje sturen.

Het brouwproces van Libertus 2 gaan we ook kunnen starten volgende week. We hebben al ROGGE opgehaald bij de Boerencompagnie omdat we 10% Rogge zullen gebruiken. Dhr Roggen was immers de laatste Abt tot 1991 van de Abdij, dus Libertus en Roggen gaan het zeer goed kunnen vinden denk ik. Het wordt wat sterker in Alcohol, richting 8,5% maar dat zal de gisting wel nog duidelijk maken.

We blijven ons best doen om jullie zo veel als mogelijk te informeren over onze brouw plannen.
Dankjewel voor de enthousiaste steun die we krijgen van jullie!

Beste groeten van het Bra-Pa – team!