Nieuwsbrief 03/2020

Beste fans

We delen u graag wat nieuws mee van onze Abdijbrouwerij Braxatorium Parcensis.

Onze bierfamilie is aan uitbreiding toe! Na Libertus 1, 2 en 3 is Libertus 4 in aantocht. Op woensdag 3 maart brachten we de uitgegiste Libertus 4 over van Heverlee naar onze afvulinstallatie waarna hij nog een 3 tal weken in de warme kamer zal doorbrengen. Hier krijgt hij zijn definitieve smaak en zullen we nog 1% ALC bijkrijgen uit de hergisting. Klaar dus voor degustatie begin April!

Libertus 4 is alweer iets totaal nieuws en uniek! Een biertje met lokale ingrediënten als Rogge en Rode Biet van de Abdijwinkel, de WIKKE. Nooit eerder gebruikt in bier voor zover ons bekend, en het resulteert in een unieke smaak, kleur en beleving! Boordevol vitaminen, anti-oxidanten en mineralen. Na de laatste hergisting op de fles mikken we op 6,5% ALC wat in de buurt van Libertus 1 zal uitkomen. We volgen alweer helemaal de seizoenen van de natuur en de Abdijtuin. We keep it simple !

Verder hebben wij nog nieuws. Er zal begin april ook een nieuwe naam bekend worden gemaakt van een ander nieuw bier, dat ook zeer nauw verbonden is met de Abdij van Park. Dit zal een biersoort zijn met een alcoholgehalte telkens onder de 4% ALC. De eerste in deze soort zit rond 3,5%. Een zeer licht doordrinkbaar abdijbier!! Fris om bij de eerste lentezon of na een sportactiviteit of wandeling te degusteren, boordevol smaak zoals we die kennen van onze andere bieren, met hoge gisting gebrouwen. Zeg maar de eerste echte doordrinkbare Abdij Pils, al is het niet gefilterd. Natuurlijk gebruikten we ook Rogge van de Boerencompagnie hiervoor en heeft dit biertje een zeer droge afdronk, opgefrist met onze frisse hoptoetsen. 

In april moet je de agenda zeker in het oog houden. Tijdens de 3 Leuvense bierweekends (4 & 5/04 – 17, 18 & 19/04 – 5 & 26/04) zal de abdijbrouwerij ook geopend zijn telkens op zaterdag en zondagnamiddag tussen 12 en 17u. Iedereen is van harte welkom! U kan het nieuwe bier ter plaatse proeven, de brouwerij bezoeken en bier kunnen aankopen. Om 14u (NL) en om 15u (ENG) zal er een betalende rondleiding zijn met degustatie. Buiten deze 2 gesloten rondleidingen is de brouwerij vrij te bezoeken. 

Als laatste nieuwtje is er nog een heel speciaal project… Want bier is niet alleen om te drinken maar heeft nog vele andere voordelen die we in de middeleeuwen ook kenden. Biergist zit vol met Vitamine B, goed voor de huid, nagels, haren, …. Kortom, binnen enkele weken is ook dit experiment klaar, … met Libertus bier.. Deze keer niet om te drinken of te eten…. Alweer helemaal innovatief, al is dit relatief want alles komt terug, zeker wanneer je bezig bent van 1129 !!!

Blijf ons volgen op Instagram (Braxatorium Parcensis) of via onze Facebook Pagina. 

Aan iedereen een fantastisch voorjaar gewenst !

Tot binnenkort op de Abdijbrouwerij,

Het Bra-Pa-Team