Nieuwsbrief 03/2021

Abdijbrouwerij Braxatorium Parcensis

Beste bierfans, hier wat nieuws van de Braxatorium Parcensis abdijbrouwerij.

Ondertussen zitten we al meer dan een jaar in een min of meer lockdown periode waar we geen enkele activiteit of event hebben kunnen organiseren. Ook voor onze klanten in de horeca is dit moeilijk om dragen. We willen ook van hieruit hen nogmaals alle steun en sterkte toewensen. 

Maar, we zitten niet stil.

Net zoals in de Abdij zelf is er altijd wel wat (te be)leven in de brouwerij… De verkoop van Libertus 6, onze eerste donker Abdijbier verloopt heel vlot en ook het groenmout bier, Quirinus 2 is een enorm succes. Misschien brouwen we deze biertjes nog wel eens opnieuw, want ze zijn zeer goed in de smaak gevallen door zij die ervan geproefd hebben. Ondertussen is er wel tijd voor nieuwe experimenten. Zo hebben we de vorige maanden vooral gezocht naar nieuwe mogelijkheden in onze creatieve recepten en die ook uitgetest op kleine schaal. Momenteel hebben we er een 2 tal in de steiger staan.

Vorige week brouwden we een echt jubileum bier, LIBERTUS 900. Norbertus bestaat dit jaar 900 jaar en dat wordt ook in de abdij gepast gevierd vanaf 4 mei. Hopelijk kunnen er dan al wat activiteiten plaats vinden en kunnen jullie ons Feestbier degusteren in combinatie met een bezoekje aan de nieuwe gerestaureerde historische ruimtes op de abdij die een boeiende inkijk zullen geven in het leven en het werken van de norbertijnen paters. We verwijzen hier dan ook graag naar de geplande eenmalige grootse overzichtsexpo: Als de bliksem. 900 jaar norbertijnenvan 4 mei tot 1 augustus.

Het Feestbier Libertus 900  wordt iets unieks, wat -voor zover we weten- alweer geen voorgangers reeds heeft gedaan in de bierindustrie. Eerst zien dat het lukt natuurlijk, maar laat het ons er op houden dat we het leven van Norbertus, en waar hij gewoond en gewerkt heeft trachten via de ingrediënten in de fles te krijgen. Speculeren mag volop, we lichten we een tipje van de sluier op via onze sociale media. 

We verwijzen ook graag naar de Crowdfunding opgezet door PARCUM. Om de abdijgeschiedenis en de gerestaureerde kloosterruimtes nog meer tot leven te laten komen voor bezoekers, heeft PARCUM een geldinzamelactie gestart om een eigentijdse en kwalitatieve beleving voor het grote publiek mogelijk te maken. Een mooi project dat zeker en vast de moeite waard is om eens van naderbij te bekijken! Help jij ook mee om de schatten van de abdij verder te onthullen? Je kan er misschien wel een extra biertje of brouwerij-ervaring mee op de kop tikken.

Verder hebben we onze kleine bestelwagen vervangen door een milieuvriendelijker exemplaar en ondertussen is die ook helemaal in de huisstijl gezet met de hulp van Dzia, de kunstenaar Streetartist waar ook Heverlee bier al sinds 2012 mee samenwerkt. Als u ons ziet rijden, neem een foto, post die op instagram met een tag die naar ons verwijst en misschien wint u wel een biertje! Gebracht door de Dzia-mobiel

In maart wordt er ook gewerkt aan de heraanleg van de bestrating richting onze brouwerij en de hoofdingang van de Abdij. Zo zullen we in de toekomst eindelijk ook makkelijker toegankelijk en bereikbaar worden. Het zal een heel ander zicht zijn, ook al omdat alle werfketens verdwijnen en de abdijwinkel de Wikke zijn nieuwe onderdak zal vinden in de prachtig gerestaureerde Tiendenschuur. 

Blijf ons dus volgen via onze sociale mediakanalen voor meer nieuwtjes en weetjes, het wordt een boeiend jaar! Hopelijk kunnen we er spoedig samen eens op klinken! 

Ne Quid Nimis!