Nieuwsbrief 04/2020


Beste fans,

Het zijn zeer moeilijke tijden voor heel veel mensen in dit Corona tijdperk. Onze steun gaat uit naar iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks heeft te maken met de verschrikkelijke gevolgen van wat deze crisis kan aanrichten.
Sterkte, moed en volharding voor u allen.

Het Braxatorium Parcensis team werkt door, al is het op zeer verlaagde capaciteit. De omzet is met meer dan 80% naar beneden getuimeld. De enige sterkhouder is de Abdijwinkel De Wikke waar Myriam en Koen het beste van zichzelf geven, iedere dag opnieuw. Super dat zij zich zo inzetten voor deze prachtige winkel en hun best doen om iedereen te blijven voorzien van lekkere lokale producten.

Door de Coronamaatregelen, zijn er momenteel geen afhalingen mogelijk in de Abdijmolen. Daarom zijn we ook gestart met GRATIS thuisleveringen in een straal van 25 km rond Leuven en vanaf een orderbedrag van 50 EURO.

Maar, we hebben nog nieuws. Libertus 4 is uit de warme kamer en ondertussen voorzien van leuke rode etiketjes, helemaal conform de Rode Bieten die we van De Wikke hebben gekregen. Het is een fris biertje met een hoppige smaak en een frisse afdronk, 20 EBU (Bitter Units) afkomstig van Cascade en Simcoe Hop, 15°Plato, 5,5%VOL ALC en op zijn best op 3°C. Een echt lentebiertje dus, boordevol met vitaminen, antioxidanten en mineralen. Niet echt felrood van kleur omdat de kleur na vergisting wat verdonkerd is. Het is dus ook een amberkleurig biertje geworden.
Libertus 4 zal te koop zijn vanaf donderdag 16 april online via onze webshop en ook in de Abdijwinkel de WIKKE.

Maar er is nog nieuws.

We hebben niet stil gezeten namelijk… Nu zondag 19 April, de zondag na Pasen wordt Sint- Quirinus van Neuss vereerd in de kerk van de Abdij waar u ook zijn standbeeld kan terugvinden. Sint Quirinus wordt aanbeden voor de bestrijding van ziektes en lijkt ons meer dan ooit actueel. Hij is begraven in Neuss, het Duitse dorpje ook bekend van de samenwerking rond de Vredesbeiaard, maar in de Abdij van Park heeft men ook een relikwie van Quirinus sinds de Middeleeuwen.


Kortom, tijd voor een verering aan deze bijzondere man. Met een fris, licht maar smaakvol bier van hoge gisting. “Braxatorium Parcensis Quirinus 1” is geboren. Quirinus wordt in het teken van gezondheid en genezing bij ons gelanceerd als een licht alcohol bier (en later misschien zelfs alcoholvrij?). We gaan ook hier de uitdaging niet uit de weg. Dit is de eerste laagalcoholische tripel, een vergist Abdijbier gebrouwen intramuros van de Abdij van Park in onze Abdijbrouwerij. De ideale dorstlesser of voor mensen die voorkeur geven aan een iets minder sterk bier. We gaan dus met Braxatorium Parcensis Quirinus bier nooit een sterk alcohol bier maken maar wel een origineel laagalcohol hergist Abdijbier, een nieuwe referentie in de markt. Alweer is Braxatorium Parcensis dus innovatief en hoopt het te kunnen bijdragen aan de huidige markt tendensen. We bleven trouw aan de ROGGE van de Boerencompagnie. 15 EBU en 9°Plato om na hergisting uit te komen op 3,5% ABV ALC. De hop die we gebruiken zijn dezelfde soorten als Libertus 2 : Lubelski, Willamette en Nuggets.


Braxatorium Parcensis Quirinus 1 zal te koop zijn vanaf zondag 19 april online via onze webshop en ook in de Abdijwinkel de WIKKE.

Nieuws in onze webshop …… er worden nu ook verzendbierpakketten aangeboden.

Een verzendbierpakket is een pakket van 5 flesjes. Je kan er onze drie soorten bier Libertus 2, Libertus 4 en Braxatorium Parcensis Quirinus 1 in aankopen.
Elk verzendbierpakket kost 15€.
Deze verzendbierpakketten worden in een doos aan huis geleverd. Er kunnen in één doos maximaal 2 verzendbierpakketten van 5 flesjes en dus 10 flesjes samen verzonden worden.
Verpakking en verzendkosten voor 1 verzendbierpakket van 5 flesjes in 1 doos kost 11€. Verpakking en verzendkosten voor 2 verzendbierpakketten van 10 flesjes in 1 doos kost 9 €.
Verzending aan huis kan enkel met deze verzendbierpakketten. Er kunnen geen geschenkverpakkingen, growlers of clipsen worden opgestuurd.

Geniet van onze 2 nieuwkomers in de familie, ze zijn uniek!
En … ze kunnen nu ook aan huis worden geleverd.

Houd het veilig en gezond en geniet “in uw kot” van een lekker biertje van de Braxatorium Parcensis Abdijbrouwerij! Ne Quid Nimis!

Beste groeten,
Het Bra-Pa – Team

Libertus 4